Снимка: Булфото, архив
fallback

След като вчера главният секретар на МВР Георги Костов беше освободен с указ на президента по предложение на служебния, лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов коментира, че политиците не трябва да се бъркат в области като сигурността и отбраната.

Oще по темата

"За съжаление последните 25 години няма правителство, което да не се е бъркало в кадровата политика на тези звена", каза той.

Воеводата допълни, че е работил с главния секретар на МВР Георги Костов в продължение на две години в Комисията по вътрешна сигурност.

"Той е един професионалист", категоричен е Каракачанов и добави, че служителите в тези служби трябва да работят спокойно.

Относно разбъркването на предизборните листи и това, че едни от знаковите лижа за дадена партия се местят в друга, той отговори, че в политиката има персонални личности, със своите персонални действия.

"Няма напрежение в партията", настоя лидерът на ВМРО пред Нова тв.

Каракачанов коментира от къде е дошла клюката, че партиите в коалицията преговарят с БСП и с ГЕРБ. По думите му тя идва от това, че в последните дни на 43-то Народно събрание е пил кафе с червената шефка Корнелия Нинова.

"Крайно време е след 27 години разделение на нацията да си зададем въпроса до какво ни доведе това. Това ни доведе до най-бързо намаляващата нация, до най-високата смъртност, до най-ниските доходи. Българските политически партии трябва вече да имат волята да разговарят", заяви той.

"Следващото правителство трябва да показва едно национално съгласие, но това ще го видим само, ако е дошъл акълът на българските политици", смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

българин

преди 7 години

Браво на Каракачанов - винаги с коректна позиция !

10

МОМЧЕТО С БУЗКИТЕ

преди 7 години

отдавна го подозирам, че е прикрит гербер. Или ЦЕЦО-Голямото ухо го е подслушал и хванал на тясно с някой компромат

9

анонимен

преди 7 години

кои предложи костов за гл секретар да си взема 20 заплати и в пенсия по селатаима нужда от здрава рька

fallback