Снимка: БТА, архив

Вчера президентът Румен Радев освободи главния секретар на МВР Георги Костов с указ, след като служебното правителство предложи той да бъде отстранен. Самият той заяви, че срещу него е упражнен натиск.

Пред Bulgaria ON AIR отстраненият главен секретар на МВР Георги Костов обяви, че миналата сряда е бил повикан от вътрешния министър и в прав текст му е казал да подаде оставката си.

Още по темата

"Каза да подам оставка по собствено желание, защото към мен нямало политическо доверие. Директно отговорих, че не мога да подавам оставка по такива причини. Узунов ми каза в прав текст, че ако не подам оставка ще стартира процедура по отстраняването ми и ще ме дискредитират“, допълни той.

В пряко включване по телефона в студиото на "България сутрин" Костов каза: "Едва след като излязох от кабинета му, на 36-тата минута подадох сигнал в прокуратурата, както смятам, че трябва да направи всеки човек, подложен на натиск. В тази жалба съм описал всичко подробно".

Той посочи, че квалификациите дали е упражняван натиск към него оставя да преценят от прокуратурата.

"В 12:00, след като вече бях подал сигнала в прокуратурата по телефона ми се обади секретарката на господин Герджиков - това е факт, хронологията се пази. Разговорът с премиера  продължи не повече от 50 секунди. Той директно ми заяви: Няма политическо доверие във вас, очаквам оставката ви!".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase