Снимка: Олеп Попов, Dnes.bg
fallback

След като миналата седмица служебното правителство смени 13 областни управители, на днешното си редовно заседание освободи още 7.

Правителственият говорител Ирина Белчева съобщи, че причината за смяната е желанието на губернаторите да се включат в партийните листи и молбите за неплатен отпуск, които са получени в Министерския съвет в тази връзка.

От постовете им на областни управители са освободени Георги Ранов (Стара Загора), Александър Александров (Перник), Момчил Станков (Видин), Николай Сираков (Габрово), Недялко Славов (Смолян) и Ралица Добрева (Плевен).

В Стара Загора постът се заема от проф. Веска Шошева. Тя е дългогодишен университетски преподавател, експерт към Националната агенция за оценяване и акредитация към МС, квалифициран медиатор на Министерството на правосъдието. Завършила е педагогика в СУ "Св. Климент Охридски", като има специализации по "Организацията и управлението на образованието" и "Специална педагогика".

Начело на областната управа в Перник застава Васил Михайлов. В момента е в частния сектор. През 2014 г. е бил финансов контрольор в Областната управа, а от 2004 г. до 2007 г. – заместник-председател на Общинския съвет в Перник. Завършил е УНСС със специалност "Икономика и управление на търговията", има специализация по маркетинг и реклама във Висшето търговско училище в Лайпциг, Германия.

Областен управител на Видин става Огнян Михайлов, който от 2015 г. досега работи в Държавната агенция "Държавен резерв и военновременни запаси". Бил е ръководител управление "Сигурност" в ЕСО и ръководител отдел "Сигурност и класифицирана информация" в "Булгаргаз" ЕАД. Завършил е Академията на МВР, специалност "Управление на обществения ред и сигурност на Република България".

Иванка Баева и Златко Митрев са назначени за областни управители съответно на Габрово и на Пазарджик. И двамата са адвокати. Завършили са право в СУ "Св. Климент Охридски".

Областната управа в Плевен поема Марио Тодоров, който към момента е инспектор охрана и ППО в "Рафинерия Плама" АД. Завършил е Военния университет във Велико Търново.

За временно изпълняващ длъжността областен управител на Смолян до определяне на титуляр е назначен Момчил Караиванов. Той е магистър по "Автоматика и системотехника" от Техническия университет в София. Има магистратура и от ВСУ "Черноризец Храбър" по стопанско управление и управление на международни проекти. Към момента е директор на дирекция в Областната администрация в Смолян.

На всяко от следващите заседания на кабинета "Герджиков" ще присъстват по двама областни управители на ротационен принцип.

След това те ще се срещат с премиера и министри, за да обсъждат подготовката на изборите на 26 март и да дадат информация за областта, за която отговарят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Анонимен

преди 7 години

Тревога! За Смолянска област под натиска на Дора Янкова готвят да назначат РАБИЕ-то, бившата секретарка на Дора!

50

ХАЙДЕ, МЛЪК И МАРШ

преди 7 години

До БСП са гадини: А ТИ СИ СИНЯ ПОСИНЯЛА СЛИВА, КОЯТО СИ РЕВЕ ЗА ИЗМАМНИТЕ ОБЛАСТНИ, КОИТО ЗАЕДНО С ГЕРБЕРСКИТЕ КМЕТОВЕ И ЦЕЦОВАТА ПОЛИЦИЯ НАЙ-БЕЗСРАМНО ПОДМЕНИХА ВОТА НА ХОРАТА И ДОВЕДОХА БЪЛГАРИЯ ДО СЪСТОЯНИЕТО , В КОЕТО Е - БЕДЕН НАРОД, ОСКОТЯЛ ОТ МИЗЕРИЯ, ШЕПА БОГАТАШИ, КОИТО СА СЕ РАЗПИЩОЛИЛИ ПОД КРИЛОТО НА НАЙ-ЛИЧНИЯ МАФИОТ, ЗАТЪНАЛА В КОРУПЦИЯ ДЪРЖАВА И ПРОДАЖНИ МЕДИИ, КОИТО СЛАВЯТ ВСИЧКО ТОВА И ПРОМИВАТ МОЗЪЦИТЕ НА НАРОДА,ПЛАТЕНИ СЛУГИ НА СЪЩИЯ ТОЗИ МАФИОТ И НЯМА БЪДЕЩЕ ЗА НОРМАЛНИТЕ ХОРА

49

55

преди 7 години

До zaw12929Няма страшно,цоциалистите имат право да си сменят вота до края на гласуването...

fallback