Източник: Reuters, архив

Макар обезкосмяването да е сред най-неприятните дейности за жените, то се практикува редовно. Обикновено след вложените усилия в различните методи, няколко дни по-късно се установява повторна поява на косъмчета и затова мнозина се насочват към употребата на крем депилатоар. Той се счита за безопасен и лесен начин за премахване на излишното окосмяване.  

Тези продукти се използват не само от жените, но и от мъже. Дали наистина са безопасни и кои са някои от основните факти, които трябва да знаем, преди да пристъпим към употребата им?
 
Може ли да доведе до потъмняване на кожата?
 
Постоянното усещане за парене и дразнене на кожата, след използването на крем депилатоар, крие риск от потъмняване на кожата. Разумно е да преустановим нанасянето на тези продукти върху кожата, в случай че се появи проблем с кожата. Следва да се проведе и консултация с дерматолог, за се назначи лечение на страничните ефекти.
 
Може ли да доведе до прекомерен растеж на нежеланото окосмяване?
 
Също както кола маската, бръсненето, скубането и всички други методи за обезкосмяване, използването на кремове депилатоар също може да доведе до прекомерен растеж на космите. В допълнение, има и голяма вероятност новопоявилите се косъмчета да бъдат по-твърди. 
 
Колко често следва да се използват тези продукти?
 
Тъй като цикълът на растеж на косата е различен за всеки човек, отговорът на този въпрос варира. Докато едни може да го използват веднъж седмично, за други честотата може да бъде веднъж в месеца. 
 
Важно е да се има предвид, че многократната му употреба крие риск от дразнене на кожата и чувство на парене.
 
Повече за здравето и красотата можете да научите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase