Снимка: BMW
fallback

Компанията BMW е започнала разработка на луксозно купе, което ще стане част от семейството 7-Series.

Автомобилът ще се появи на пазара не по-късно от 2019 г., съобщава агенция Bloomberg, като се позовава на свои източници.

Засега няма технически детайли за бъдещия модел на баварците. В компанията обаче се надяват с негова помощ да успеят да се преборят за клиенти с Mercedes-Benz, който предлага своята S-Class в няколко версии – стандартен и удължен седан, купе и кабриолет.

Според информацията на Bloomberg в BMW са недоволни от продажбите на новото поколение на 7-Series, като това се дължи най-вече на някои недостатъци в дизайна му. Именно той ще бъде подобрен при новия модел.

Вече се знае, че баварците работят и върху по-луксозен автомобил, който ще трябва да се конкурира с Mercedes-Maybach. Той вероятно ще носи името 8-Series, като то вече е патентовано от производителя от Мюнхен. В BMW са запазили няколко търговски знака за новото семейство, сред които са M850 и M8.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Бела Жига

преди 7 години

Щом го вади... добре

10

до номер 1

преди 7 години

Как да сложат снимка на автомобил, който все още не е представен?!Това на снимката е новата 7-*** серия, така че снимката е точна!

9

Анонимен

преди 7 години

8 продължение..Иначе ако можеш да дадеш 50-60 хил ? за автомобил не знам що да е без покритие. Ти какво покритие очакваш? Все още не дават нищо материално само срещу образователен ценз или над определено IQ.

fallback