Снимка: Instagram

Легендата на българския футбол Христо Стоичков ще омъжи малката си дъщеря, Христина, днес. Празненството ще е в Правец, и въпреки че зетят е хърватин, всичко ще бъде по български традиции.

Христина и Лука Белич, който е бивш тенисист, са заедно от повече от 2 години, пише 24 часа. Запознали се в Канзас, където Христина завърши висшето си образование през пролетта.

Двамата се сгодяват още в началото на 2015 г. Тогава Стоичкова се похвали във фейсбук с подарения ѝ диамантен пръстен. Имаше немалка вероятност Христина да прежени по-голямата си сестра Михаела.

Това не се случи, тъй като Мика се венча за своя любим Айкут в края на юли в Маями. Тогава Христина и Лука не присъстваха на скромната и бърза сватба. Вероятно голямата дъщеря също няма да застане до сестра си за нейната сватба. Най-сериозната причина това е, че тя вече е в деветия месец от бременността си.

Приготовлението за сватбата е започнало в ранни зори с грим и прическа за булката.

Белич и Стоичкова дори ще имат църковна сватба, макар че той е католик, а тя - православна християнка.

В 19 ч. пък е изнесеният ритуал. Водещ на тържеството ще бъде Богдан Томов. За настроението на гостите ще се грижи Дани Милев и неговият бенд с певицата Неделяна Христова. Вероятно първият танц на двойката ще бъде под звуците на песента на сръбския изпълнител Неделко Баич Бая – "Записано е у времену".

След полунощ “Дани Милев бенд” ще предаде щафетата на Софи Маринова, която ще излезе на сцената с духов оркестър. В програмата са включени солистите на различни фолклорни ансамбли, които ще танцуват за гостите.

Малко преди полунощ младоженеца ще спази трацидията и ще хвърли жартиера на булката и сватбения букет. След това ще дойде редът за разрязване на тортата, а точно преди да излезе Софи Маринова на сцената, ще има изненада за гостите – 8-минутна заря над комплекса.

Финансовата част е поета от Христо Стоичков и съпругата ми Мариана, твърдят източници на всекидневника. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase