Снимка: Dnes.bg
fallback

Често обвиняваме шофьорите, че карат бързо, не дават предимство и най-вече, че не спират на пешеходна пътека. Понякога обаче хората извън автомобилите са не по-малко незарумни и поставят водачите в опасни ситуации.

Такъв е примерът със столичната ул. "Фритьоф Нансен", където ще се убедите, че в нарушение са не автомобилите, а пешеходците. Тук няма пешеходна пътека, но явно хората са решили с риск за живота си да преминат.

На няколко метра разстояние от опасното място за пресичане има подлез, който предоставя най-сигурен преход от едната страна на улицата до другата. Но защо хората не го използват?

Наистина, на пръв поглед подлезът изглежда мрачен, но пише, че има видеонаблюдение, вижда се и камера. Докато сме на място обаче стотици избират пътното платно, а само единици преминават по безопасния маршрут.

Правим експеримент. Колко време ще ни отнеме да преминем по пътното платно? А през подлеза? И заслужава ли си да рискуваме? Вижте във видеото!






 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Анонимен

преди 7 години

О, да, особено виждам майка с количка, пребирайки се в тъмното през такъв подлез. Айде, моля ви се. Момиченцето, което е правило репортажа да не е скорошна софиянка, че тепърва да е видяла какво става на това място? Плюс това никога не е било едно от най-оживените в града, въпреки че се намира в центъра. Стига сте занимавали хората с "новооткрития", ***.

42

Иван

преди 7 години

До Йкъде точно "по света" премахват пешеходните пътеки, и правят подлези? аз също пътувам доста, пък не съм забелязал такава "прегресивна" тенденция. А, май нови подлези направиха напоследък на Тверская в Москва. Дето московчани ги е срам да ходят вече... Но не съм видял подлези (освен ако не се комбинират с входове за метро) в Мюнхен, Париж, Барселона, Рим... В САЩ и Япония също е чудо невиждано да има подлез. Особено в центъра на града. Та май часовниците ни не са в един и същи часови пояс.

41

До 43

преди 7 години

В нормалните държави, както ги наричаш, приспособяват подлезите и надлезите, като има асансьори, добро осветление и т.н. Сори, ама най-редовно виждам възрастни хора, които уж ги болят коленете да минат през подлеза на България, ама като видят трамвая да идва, тичат през булеварда и прескачат загражденията и не им личи толкова, че ги боли. :) Правила трябва да има и за шофьори, и за пешеходци, и за да велосипедисти! Не може някоя от групите само да се възмущава, а в същото време да не спазва елем

fallback