Снимка: outnow.ch

Алкохолът често е възприеман като лесно средство, с което можеш да се впишеш сред другите и да се забавляваш с тях. Но за някои хора, пиенето има много отрицателно влияние в живота им.

Затова по-силните от тях решават да се откажат от употребата на алкохол, преди да са се пристрастили съвсем. Ако имате такъв човек в обкръжението си, той най-вероятно би искал да ви каже следните 8 неща, за да разберете неговото решение:

1. Алкохолът и забавата не са взаимно изключващи се

Има един неизречен натиск, когато става дума за пиене и социални среди. Сякаш човек няма право да се забавлява в бара, ако не държи бира в ръка. Истината е, че той може да си прекара също толкова добре, ако цяла вечер е на чаша със сода.

2. Решението е нещо повече от проста промяна в начина на живот

За някои хора пиенето е повече от просто един социален навик. Има хора, които наистина се пристрастяват към алкохола и имат нужда да отрежат из основи спиртните напитки, преди те да имат опасни последствия за живота им. Ако ваш близък внезапно спре да пие алкохол, не го разпитвайте за причините, а го подкрепете.

3. Вкусът на алкохола може да бъде отблъскващ

Има хора, които просто не обичат вкуса на алкохолните напитки, но това не трябва да ги превръща в аутсайдери във вашата компания. За някои хора наистина няма никакъв смисъл да се насилват да консумират питиета, които не отговарят на вкуса им, само и само, за да са част от тълпата.

4. Отказването на алкохола наистина позволява на човек да взема по-добри решения

Алкохолът наистина може да повлияе на челния дял на мозъка – зоната, ангажирана с вземането на решения. Именно затова спиртните напитки намаляват задръжките, но понякога затрудняват добрата преценка на човек. Умът без алкохол определено е по-ясен.

Още по темата четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase