Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Ако се върнем много години назад, в 60-те години на 20 век, ние щяхме да бъдем едни от първите музиканти на световната рок сцена, каза рок легендата Данчо Караджов в ефира на Сутрешния блок на телевизия Bulgaria ON AIR.

"Ако Желязната завеса не съществуваше, ние щяхме да бъдем едни от първите редом с англичани, с американци", допълни известният музикант.

По думите му в България по онова време са се родили невероятни музиканти, равни като качество на всички световни звезди.

"Желязната завеса е пречела дотолкова, доколкото не сме могли да излезем на световния пазар. Но поне успяхме да оставим една диря в подсъзнанието на хората до ден днешен", казва Караджов.

В отговор на въпрос как така група "Сигнал" е успяла да се задържи толкова години на сцената, Караджов споделя, че славата не ги е главозамаяла. "Ние сме едни хора, ходещи по Земята - като всички останали", допълни той.

Според него музикантите не трябва да се делят на стари и на млади, а би трябвало да се говори за можещи и неможещи.

Публиката е единственият виновник за успеха или неуспеха на даден музикален проект. Всяка една среща с публиката е празник за нас музикантите въобще, заключи Караджов.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Ели

преди 8 години

Може да е неправ,несправедлив,претенциозен,агент,да е плагиатствал и т.н.Но ни подари красива рокаджийска музика,балади,на които танцувахме и се влюбвахме и песни,които запявахме всички.Какъвто и да сте,г-н Караджов,БЛАГОДАРЯ Ви!На Вас и на "Сигнал"!

45

Киро

преди 8 години

JE SUIS SIGNAL!!! Остарявайки все повече започва да прилича на дъщеря си.

44

АНТИСИГНАЛ

преди 8 години

Хеле , с :..... "Рони мой приятелю .... " и Грами щеше да вземе ! Тоя тотално е изпаткал ! 30 и косур години пее "може би" ! Ква звезда си бе, Данчо !? Поръси се обилно с нафталин и в гардероба !

fallback