Снимка: Youtube

Продукти:

300 г пушен бекон или свински ребра
1 голяма глава лук, нарязан на кубчета
2 скилидки чесън, нарязани на ситно
500 г кисело зеле, нарязано
1 супена лъжица сол или на вкус
1 чаена лъжичка черен пипер
1 чаена лъжичка червен пипер
½ чаена лъжичка чесън на гранули
1 дафинов лист
 
Приготвяне:
 
Запържете първо бекона в сгорещена мазнина на средна температура, докато хване лека коричка или златист цвят. Отнема около 7-8 минути. Добавете лука и чесъна. Разбърквайте непрекъснато, докато се карамелизират или за около 10 минути.
 
След това добавете и зелето. Разбъркайте хубаво всички продукти, докато се смесят добре. Прибавете и подправките и дафиновия лист. Намалете температурата до слаб огън и оставете да покъкри така за около 20 минути. Преди да сервирате, отстранете дафиновия лист.
 
Още вкусни рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase