Снимка: Reuters
fallback

Малко хора са доволни от теглото и визията си и дори да се харесват в огледалото, трябва да полагат постоянни усилия, за да изглеждат добре. За съжаление няма магическа формула, с която веднъж да се постигнат перфектните форми и след това човек да спре да се труди да ги запази.

Промени в живота ни като пубертета, раждането, напредването на възрастта или стресът често водят до показване на теглото, което после ни тормози месеци наред. Свалянето дори на няколко килограма по здравословен начин се оказва тежка битка, за която голяма част от хората нямат сили и воля. И макар суетата да ръководи света и желанието да бъдем красиви е огромно, ето и най-често срещаните причини да губи войната с килограмите:

Отнема много време

Един килограм е равен на 7500 калории. Ето защо всички експерти твърдят, че здравословното му премахване от общото тегло не трябва да става за по-малко от седмица. Това означава, че за да махнете 3-4 килограма, трябва стриктно да следвате хранителен режим и да тренирате поне месец.

Постоянен глад

За да отслабнете, трябва да редуцирате дневния прием на калории. Следователно ще се наложи да хапвате по-малко и то храни, които едва ли ще ви заситят за дълго. По всяка вероятност ще усещате постоянно лек глад, което може да в демотивира да продължите с режима си.

Край с любимите храни

Пици, сладкиши, шоколадови суфлета, чипсове… Те минават в забвение, когато сте на диета. Те са адски калорични и без да се усетите ще увеличат размера на дрехите ви. Но кой може да издържи години наред само на плодове и зеленчуци? Трудно е и депресиращо…

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 8 години

До хаАма виждал ли си бивша балерина? Като спрат с активното танцуване и с диетите качват като за световно. Защото организмът не може да гладува цял живот и като спреш с решимите и движението си отмъщава за всичките лишения.

6

ха

преди 8 години

Защо не можете да отслабнете? Ами защото ядете доста. Я се заинтересувайте от диетата на балерините и гимнастичките? Шепа ядки и полвин краставица. На ден !!Това е!!!

5

Анонимен

преди 8 години

до 8 Че аз съм мъж. Статията за жени ли само се отнасяла? Не знаех! Извини ме!

fallback