Снимка: photl.com

Всеки, който е искал да се раздели с няколко излишни килограма е изпробвал какви ли не диетични режими. Някои от тях помагат за редуциране на телесното тегло, други не.

Много холивудски звезди, сред които Дженифър Лопес и Бионсе са изпробвали вегански или вегетариански режим на хранене, заедно с физическа активност и резултатите са показали, че в рамките на 22 дни при спазването на такъв режим на хранене може да постигнете успехи. Споделяме няколко съвета от вегетарианци, които ще ви помогнат да отслабнете.

Сменете млякото с напитки без лактоза

Ако сте вегетарианци, които консумират мляко и млечни продукти или спазвате диета, в която е разрешена консумацията на прясно мляко, заменете тази напитка. Животинското мляко има много добри и полезни алтернативи като мляко от соя, ориз или бадеми. Тук може да прочетете повече за ползите от бадемовото мляко.

Ежедневно консумирайте ядки

Във всяка диета трябва да присъстват ядките, дори в малко количество. Те съдържат протеини и полезни мазнини, както и хранителни фибри. Именно затова във всяка ваша закуска добавяйте малко от тях, като орехи, бадеми, тиквени семки.
Важно е те да бъдат без сол. Фибрите ще ви осигурят ситост, а като цяло ядките спомагат за стимулиране на метаболизма. Когато огладнеете между храненията, също си взимайте по няколко ядки, за да заситите глада.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase