Снимка: photl.com
fallback

Казват, че захарта е една от най-вредните храни, предизвикваща редица възпалителни процеси в организма, които биха могли да отключат на по-късен етап и сериозни заболявания.

Освен че трябва да внимаваме с количеството на консумираната захар, важно е да обърнем внимание и на това колко сол консумираме дневно.

Според Световната здравна организация дневният прием на сол трябва да бъде по-малко от чаена лъжичка. Има няколко чудесни подправки, които могат успешно да заменят голяма част от солта в ястията. Запишете си ги!

Семена от слънчоглед

Хапвайте всеки ден по една пълна шепа сурови слънчогледови семки. Те са богати на витамини Е и В1, а само 100 грама от семената отговарят на ежедневните нужди на организма за манган, мед, магнезий, натрий, фосфор и витамин В6. Техният леко солен вкус ги прави здравословен заместител на солта.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 8 години

от три години карам без сол как не съм умрял още ...

4

дружинка

преди 8 години

Доматеният сок нокаутира вкуса на цигарите и ги прави по-малко приятни,хм...

3

Анонимен

преди 8 години

Солта участва в основния метаболизъм на клетките. Солта повишава кръвното налягане до нормалното. Стресът и нервното напрежение са тези които довеждат до повишаване на кръвното налягане.

fallback