Продукти:
кори за баница
маргарин
За баницата:
5 яйца
250-300 г кисело мляко
около 200 г сирене
За тиквеника:
600 г настъргана тиква
150 г захар
50 г орехи – нарязани на дребно
1 ч. л. канела
За щрудела:
Пропорциите са като за тиквеник, но вместо тиква ябълки.
Приготвяне:
Намазва се с нож тавата с маргарин, все едно е филия.
Прави се смес от продуктите на избраната плънка.
На една кора се маже маргарин пак като на филия и се наръсва от сместа.
Кората се навива по дължина, по-рехаво за да може да "диша".
Втора кора се маже с маргарин и се наръсва от сместа, но се навива около първата. Следващите по същия начин.
Обикновено корите в пакета са 14, затова се получават 7 рула и се слагат навивайки в кръгла тава.
Запича се леко за 10 минути, след което се намазва пак с маргарин.
Пече се около 15-20 мин в умерено загрята фурна /200-250 градуса/
Още рецепти за баници може да намерите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Коментари Напиши коментар
11
Ромчето...
преди 8 годиниКВО ДА ПРАЙМ СЕГА:...като съм си дома ---не ядем за икономия......а , като съм на гости и е муфта--ядем и за ...умрелите...
10
Глупости на куб..
преди 8 годиниВСИЧКИ ХРАНИ СА ВРЕДНИ-----АКО СА ПРЕДОЗИРАНИ И ...ПРЕКАЛЕНИ!ХОРАТА СА ГО КАЗАЛИ..."***--глава затрива.."....ха,хахаааааааа и "прекален светия --и Богу не е драг..."
9
Лора
преди 8 годиниТова истина ли е?Още ли ползвате маргарин?Като ползвате интернет ,потърсете информазия за маргарина...И стига вече с тези....растителни....И за яйцата говореха ,че са вредни....Имам познати вегетарианци....родило им се зелено бебе...Всичко е в дозата....Меда е полезен ,но ако изядеш един буркан ...какво става?