Снимка: личен архив

Продукти:
кори за баница
маргарин

За баницата:
5 яйца
250-300 г кисело мляко
около 200 г сирене

За тиквеника:
600 г настъргана тиква
150 г захар
50 г орехи – нарязани на дребно
1 ч. л. канела

За щрудела:
Пропорциите са като за тиквеник, но вместо тиква ябълки.

Приготвяне:

Намазва се с нож тавата с маргарин, все едно е филия.
Прави се смес от продуктите на избраната плънка.

На една кора се маже маргарин пак като на филия и се наръсва от сместа.
Кората се навива по дължина, по-рехаво за да може да "диша".
Втора кора се маже с маргарин и се наръсва от сместа, но се навива около първата. Следващите по същия начин. 

Обикновено корите в пакета са 14, затова се получават 7 рула и се слагат навивайки в кръгла тава.
Запича се леко за 10 минути, след което се намазва пак с маргарин.
Пече се около 15-20 мин в умерено загрята фурна /200-250 градуса/

Още рецепти за баници може да намерите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase