Снимка: Булфото, архив
fallback

Алексей Петров играеше изключително важна роля, когато се създаваше т. нар. мутренски преход, смята криминалистът Ботьо Ботев.

Oще по темата

"Когато говорим за личност като Алексей Петров, причините за покушение могат да бъдат много", коментира той по bTV вчерашния атентат срещу Петров.
 
"Той е бил в една от службите. Смятате ли, че напускайки оттам и предвид неговата личност, не е взел или изнесъл някакви материали, които биха представлявали интерес за някои хора?", каза Ботев.

Той подчерта обаче, че това е хипотеза.

"Много хора биха могли да се страхуват от него, не само от управлението, а от всички сфери - и политика, и бизнес", допълни още криминалистът.

Според Ботьо Ботев предишният атентат срещу бившия служител на ДАНС е бил професионално подготвен, а при този има големи пропуски.

Бившият съветник в ДАНС става мишена на килъри за втори път, след като на 15 август 2002 г. бе прострелян в гърдите и крака на излизане от офиса му в сградата на столичния басейн "Спартак". Тогава се разбра и за друг опит за покушение срещу бившата барета – от 1999 г., който обаче се смята за случайност, след като ранилият го в крака Кирил Киров-Японеца декларира, че е стрелял погрешка.

"Може би ситуацията е такава сега, защото те са били принудени от начина на живот на г-н Петров да използват подобно оръжие, което променя доста неща по време на организацията", каза криминалистът.

"Да сплашваш някого с гранатомет е абсурдно твърдение", категоричен е Ботев.

Той е убеден, че човек не може да стреля с такова оръжие и да не желае резултат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Даниел

преди 8 години

До До 11За цялата казарма 10 пъти.

17

Yofis

преди 8 години

Правилно каза Сидеров, "искате ли война, ще я имате". Май нещо се поразмърда в държавата!

16

Анонимен

преди 8 години

Убавец

fallback