Снимка: Булфото, ахрив

Случаите на санкционирани неправоспособни водачи се увеличават, обяви главен комисар Христо Терзийски, директор на Дирекция "Национална полиция".

"Нашата основна цел е да намаляват пострадалите и загиналите при пътни произшествия. Гледах видеозаписи на действия на полицейски служители, в рамките на новия регламент. Изкараха, че тези служители са пребили непълнолетен, който управлява нерегламентиран мотоциклет след 22.00 часа, без знанието на родителите и без защитна каска. Когато пътният полицай от Велико Търново вижда, че в 22.30 часа през нощта се движи мотоциклетист без защитна каска, прави опит да го спре. Мотоциклетистът не спира, блъска се в полицая и прави опит да избяга", обясни пред "Фокус" гл. комисар Терзийски.

"Ние се опитваме да спасим човешки живот, а в същото време се утвърждава гледна точка, която за мен не е правилна. Едва ли не, ние като ръководство, се опитваме да предоставяме форма за обогатяване на нашите служители, а това не отговоря на истината", коментира още той.

По думите му се полагат максимални усилия за създаване на такава организация, която да не допуска нарушения и произшествия.

"Само за изминалите петък и събота имаме установени 111 неправоспособни водачи. След случая в град Дебелец, на другия ден колегите от Пътна полиция спряха 11-годишен неправоспособен водач с нерегистрирано моторно превозно средство", обясни главния комисар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase