Снимка: bTV
fallback

Застраховката "Гражданска отговорност" може да поскъпне, но с малко.

Тази прогноза направи пред bTV Пламен Ялъмов от Асоциацията на българските застрахователи, след като правителството прие промените в Застрахователния кодекс.

Oще по темата

По думите му всяка компания ще прецени с колко да повиши цената, защото всяка има и различен портфейл. 

"Ако "Гражданската отговорност" поскъпне, няма да е защото има нови лимити на обезщетенията. Ако има поскъпване, това е защото се въвеждат нови изисквания относно капитал, капиталова адекватност на застрахователите", заяви Владимир Тодоров - председател на УС на Българска асоциация на пострадали при катастрофи.

"Има пряка връзка между цената на застраховката и размера на обезщетенията. Когато говорим за по-скъпа застраховка, тогава говорим и за по-високи обезщетения", каза още той.

"Един човешки живот в България струва по-малко от един скъп автомобил. Сумата, присъдена на втора инстанция за загиналите в Симеоновград деца, беше под 200 хиляди лева", допълни Тодоров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

ТУРЧИНА

преди 8 години

НА ВСИЧКО ИМ ВДИГАТ ЦЕНИТЕ,А ЗАПЛАТИТЕ НЕ МЪРДАТ,АМА ТО ВСИЧКО Е ПЛАНИРАНО,НЯКОИ ХОРА ГЛЕДАТ ДА ПРИНУЖДАВАТ ХОРАТА ДА СЕ МАХАТ ОТ БЪЛГАРИЯ,И ДА ПРОДАВАТ КАКВОТО СИ ИСКАТ,И ТО НАЙ ВЕЧЕ ПОДЗЕМНИТЕ БОГАТСТВА!!!!!!!!!

15

АА

преди 8 години

Пак глупости сте написали - средното повишение е с 10 лв-направете си справка и тогава пишете ,и това никак,ама никак няма да се отрази на размера на изплащаните обезщетения,те парите няма как да стигнат с цена от 80 евро до 2000 м3,а лимити за две и повече загинали лица 10 000 000 лв !?! - такова обезщетение никой БГ съд няма да присъди дори и 50 лица да са загинали.

14

До 7

преди 8 години

За 26 години не видях политик да си изработва заплатата, но все нагоре им се движиха и все по голяма ставаше разликата спрямо нашата, а и не виждам да са ни подобрили живота,че защо тогава изобщо са там и получават заплати

fallback