Кадър: Нова тв
fallback

"Не бих бързал да си правя изводи за видеото с полицаите. Полицията е репресивен орган и когато човек окаже съпротива, може да се стигне до такива ситуации", коментира пред Нова тв криминалният психолог Тодор Тодоров по повод предизвикалите обществен дебат кадри, в които полицаи посягат на момче и момиче в столицата.

"За да се стигне до това, вероятно има някаква предистория, която ние не виждаме. Ако хората не подлежат на контрол, защото са неадекватни, тогава полицаите ще викнат и подкрепления. Ако е вярно, че девойката е отказала да си даде личната карта, в този случай полицията трябва да действа", коментира Тодоров.

Oще по темата

Що се отнася до факта, че младежите не са подали сигнал за насилие, експертът заяви, че "когато човек се чувства виновен, не се жалва". 

Същевременно психологът изтъкна, че не оправдава униформените за това, което се вижда на кадрите.

"Никой не е обяснил защо чак сега пускат това видео. Начинът, по който това видео стана известно, малко го опошлява", изтъкна той.

По негово мнение различни хора и структури могат да имат изгода от реакциите, които предизвика видеото, като това може да е свързано и с полицейските протести.

"Представете си сега те продължат да протестират за по-добри условия на труд, при положение, че цялото общество е настръхнало", каза той.

Във връзка с убийството на 16-годишния Георги в Борисовата градина той заяви, че извършителят вече е имал достатъчно време да прикрие следите си.

"Този човек няма как да няма подобни предишни прояви. Можеше да се пусне телефон, на който хората, които са били жертва на подобни нападения в паркове, анонимно да дадат данни за нападателя си", изтъкна той.

За разпространената от МВР снимка психологът коментира, че по негови данни "нещата отиват натам, че това, което се вижда на лицето на бягащото момче, не е кръв".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

92

111,

преди 8 години

До До всички Б"о&qЗащо пожелаваш на хората лоши неща?За да достигнат "половината от неговия професионализъм, ... ум и безпристрастност", нацията трябва хептен да затъпее и деградира. Аз пожелавам на хората да стоят далеч от тези му "достойнства", понеже нивото им е далеч под морското равнище. Гравитира нейде около Мариянската падина.

91

Shark

преди 8 години

до 113. Ами така ще е, след като обикновените граждани си мълчат и не подават жалби при полицейски произвол. Ако един полицай знае, че ще бъде съден при подобни действия от негова страна доста ще се позамисли дали ще го прави, нали така. И е наясно че ще бъде дисциплинарно уволнен и ще загуби камарата заплати при пенсиониране. Друго ще е, нали. Да, ама ние не си знаем правата, или не желаем да ги упражняваме. Докато не започнем да си търсим правата няма да спрат да ни унижават разни властимащи

90

Анонимен

преди 8 години

Господин психолог, някога имали ли сте съприкосновение с органите на реда? Когато се легитимирате, вече сте колега и проблемите са ви решени. А знаете ли какво им е отношението към обикновените граждани? Полицията не е за да помага на гражданите а за да ги тормози и пази престъпниците.

fallback