Снимка: архив Reuters
fallback

Австралийският външен министър Джули Бишоп заяви, че действащата на териториите на Сирия и Ирак терористична групировка Ислямска държава се опитва да се сдобие с радиологично оръжие, известно още като "мръсна бомба", предаде ТАСС.

В превзетите градове в Ирак и Сирия джихадистите събират в медицински учреждения и научни центрове радиоактивни вещества, което "предизвиква опасения, че те се стремят да направят голяма мръсна бомба", твърди Бишоп, цитирана от австралийския в. "Острелиън".

В края на миналата седмица Бишоп съобщи също за опити на ИД да се сдобие с химическо оръжие. За тази цел екстремистите вербуват опитни учени и специалисти, включително от западни страни, заяви австралийският външен министър. По данни на австралийските власти джихадистите вече са използвали хлор при нападения в Ирак.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Нарин

преди 8 години

Какъв християнски или мюслюмански свят всичко е за пари страдание за обикновените хора с алчните управници които инак са големи християни или мюслюмани

7

До 11

преди 8 години

Не чакат, а нарочно го прявят. За да понамалее ненужното според някой другари население.

6

Анонимен

преди 8 години

Кога християнските държави ще се обединят и ще изтрепят тая ***?! Не виждат ли, че колкото повече изчакват и не вкарат сухопътни войски, толкова по-лошо става за целия свят! Хиляди християни вече са изклани от джихадистите, какво още чакат, да дойдат в Европа ли?! А част от тях вече са в Европа и само чакат деня и часа да започнат атаките, през това време вербуват нови и нови членове в сатанинската си секта, наречена ислямски джихад!

fallback