Снимка: БТА
fallback

Руското министерство на отбраната публикува снимки на новия руски танк, който ще бъде показан за пръв път на Парада на победата на 9 май на Червения площад, предаде Асошиейтед прес.

Снимките показват танка Т-14 "Армата" с покрит купол. Вижда се само платформата, която ще се използва и за други бронирани машини.

Твърди се, че танкът превъзхожда всички западни версии заради дистанционно контролираното си оръдие и подобрената защита на екипажа.

Т-14 ще замени танковете Т-72 и Т-90. Той ще премине изпитания догодина.

Военният парад на Червения площад на 9 май е обект на по-голямо внимание от обичайното, тъй като Русия отбелязва 70-годишнината от победата над нацистка Германия във Втората световна война, отбелязва АП.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

427

Анонимен

преди 9 години

До Стамат: копейкаджия смотан, научи поне как да пишеш любимата си русия правилно. ***!

426

до 562

преди 9 години

!?!? Какви големи загуби? Какъв кураж. За 6 дневната война ли говориш? Когато Евреите разбиват арабските сили? Войната започва с еврейска самолетна атака.Сутринта, когато всички араби са залегнали за сутрешна молитва еврейските самолети бомбардират арабските самолети на летищата и унищожават всичките им самолети. След което със самолети бомбардират танковете им.Танка е сила срещу пехота, но няма защита от самолети и така арабите губят и танковете си и войната свършва.

425

Анонимен

преди 9 години

До АнонименТо и извънземен танк да вземеш и му туриш араби вътре, Центуриона пак ще ги смаже. И все пак арабите са били предимно с Т-55 и Т-34, Т-62 почти са нямали. А евреите са сменили оръдието на Центуриона със свръхмодерно 105мм, което е биело почти с 1км по-далеко от 100 милиметровото на Т-55. Самите евреи признават техническото превъзходство на арабите. Само блестящата стратегия и куража на воините им, които са я осъществили, въпреки големите загуби са ги довели до победа.

fallback