Снимка: Dnes.bg

Столичната улица "Кюстендил" в квартал "Хиподрума" се оказва предизвикателство както за пешеходците, така и за шофьорите. След като проверихме безопасно ли е да се придвижва човек от Терминал 2 към Терминал 1 в "Експериментът в Dnes.bg", наш читател ни съобщи за препятствията, през които минават пешеходците при движението по кварталната улица всеки ден.

Калоян Димитров ни сигнализира, че по част от улицата няма тротоар и това принуждава хората да се движат по платното. По самата улица обаче са зейнали и огромни дупки, които принуждават колите да правят "пируети", за да ги заобикалят. По платното има и отворена шахта, която е маркирана с летва, на която се вее сигнална лента.

По думите на нашия читател улицата е много натоварена и е опасно пешеходците да вървят по платното, по което постоянно минават коли. Улица "Кюстендил" започва от бул. "акад. Иван Ев. Гешов" и свършва на бул. "Гоце Делчев" - две наистина натоварени пътни артерии.

Решихме да проверим инфраструктурата на място.

Оказа се, че наистина в разстояние на две пресечки (отсечката между бул. "Гоце Делчев" и ул. "Лерин") няма тротоар. Вместо това дворове на къщи свършват точно на пътното платно. За да може човек да се движи, трябва да се крие зад паркиралите коли, докато чака колите насреща да минат. Самите автомобили трябва да заобикалят огромни и дълбоки дупки, които ако шофьорът не "познава", си гарантира посещение в автосервиз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase