Владимир Путин. Снимка: Reuters
fallback

"Путин - човекът, който решава проблеми" - под това заглавие британският в. "Гардиън" информира за вчерашната "Пряка линия" - ежегодния медиен формат, в който руският президент Владимир Путин отговаря на въпроси, които му се задават директно в ефир.

Вестникът отбелязва, че Путин е показал "присъщата си издръжливост", както и че "ако тези изяви на Путин имат за цел да докажат едно нещо, то е, че каквито и проблеми да имат обикновените руснаци, той не е част от тях, а е човекът, който може да ги реши".

Oще по темата

"Дейли телеграф" отбелязва, че въпреки острата реторика по темите от външната политика при вчерашните изказвания на руския държавен глава "Пряката линия" е била доминирана от опасения, свързани с вътрешни проблеми.

Американските вестници "Вашингтон пост", "Ню Йорк таймс" и "Уолстрийт джърнъл" акцентират върху изказванията на Путин на икономическа тематика.

"Вашингтон пост" коментира, че показвайки колко остри са икономическите трудности за Русия, Путин е посветил по-голямата част от "Пряката линия" на това да успокои страната си, че животът скоро ще се подобри след година на конфронтация със Запада, а според вестника Путин се е стремял да звучи уверено вчера.

Повече икономика, по-малко Украйна, обобщава вчерашните изказвания на руския президент "Ню Йорк таймс", а "Уолстрийт джърнъл" отбелязва, че в тях е имало оптимизъм предвид думите му, че най-лошото от икономическите проблеми за Русия заради санкциите на Запада и понижилите се цени на петрола е преминало.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Боби

преди 9 години

До рибок 61Шаранче я погледни картат на Русия и виж цялата тази територия по какъв начин се отича водата? Волга на юг и 7-8 реки на север и така до далечния изток където има една река водеща на изток. Цялата Южна част на Русия са планини като най-голямата е Хималайския масив.През половината време тези реки водещи на север са замръзнали тоест оттоа е бавен - което води до есенна и пролетна безпътица с метрова кал и километри торфени блата. Основен превоз граждански вариант на МТ-ЛБ

52

рибок

преди 9 години

Боби ти си голяма ципура, в Австралия няма ли огромни разстояния с хиляди километри, в САЩ няма ли равнини и прерии с хиляди километри, за арабските пътища в пустинята пък няма да говоря

51

Боби

преди 9 години

До Анонимен 57"200 км от Москва и няма Пътища." Защо мислиш толкова сложно се живее в Раша? Знаеш ли какво е пролетна и есенна безпътица? Не знаеш и за това просто плямпашПочти цялата Русия е равна като тепсия. За да се направи път(погледай клипчета от Раша) трябва да се насипе инертен скален материал някъде от порядъка на 6 метра обща височина със МНОГО ДОБРА ДРЕНАЖНА СИСТЕМА. За това и Пътища има само между големите градове. В селата има кал до колене и то защото обикновено са на хълмове.

fallback