Снимка: Булфото, архив

Близки на прегазения Петьо от Панагюрище се надяват съдът да бъде справедлив по време на делото срещу Цветан Пъков, който на 14 април блъсна с джипа си 6-годишното дете и го уби на място.

Още по темата
Бизнесменът е шофирал със 100 км/ч при инцидента,а освен това се оказа, че от 2003 г. насам има 12 съставени акта и 8 фиша, като четири от тях са за превишена скорост.

Велко Гевечанов, който е чичо на загиналото момченце, твърди, че това не е първият път, в който Цветан Пъков шофира безотговорно.

"Постоянно кара така. Това му е манталитетът, да кара бързо и да говори по телефона, непрекъснато. Невнимателен шофьор, не трябва да бъде шофьор”, казва той по bTV.

Той твърди, че има много инциденти, причинени от Пъков, включително и тежки и има хора, които бизнесменът е осакатил.

В Панагюрище се събира подписка за справедливост на делото. Жителите на града заплашват, че ако Пъков не получи подходяща присъда, ще има лична саморазправа.

В четвъртък вечерта десетки жители на Панагюрище се събраха на протест.

"Достатъчна ни е болката, която няма отмине никога, та и за тоя боклук да ми тежи на сърцето! Бог ще го съди!”, каза Велко Гевечанов.

След трагичния инцидент бащата на Петьо си разменя думи с извършителя на ужасното престъпление, който му отговаря единствено с „Е, какво да направя!”, разказа очевидец на катастрофата.

Чичото на прегазения Петьо се надява шофьорската книжка на Цветан Пъков да бъде отнета за цял живот и да получи минимум 10 години в затвора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase