Снимка: Reuters, архив

С какво се занимава легендата сър Алекс Фъргюсън след оттеглянето си от поста мениджър на Манчестър Юнайтед? Sports.ru даде отговор на този въпрос.

Иска да върне Кристиано в Юнайтед

Според вестник As, след мача в Шампионска лига между Реал Мадрид и Шалке, Фъргюсън и Кристиано Роналдо са се срещнали в изискван ресторант в испанската столица. Шотландецът е обсъдил с него възможността да се върне в Манчестър Юнайтед.

Пие вино с Венгер

"Имах честта да се запозная с Фъргюсън. На моменти отношенията ни бяха трудни. В края на краищата се помирихме“.

"Той не винаги е бил обективен, но е защитавал отбора си. И аз съм го правил. Но сега можем спокойно да вечеряме заедно или да пием вино“, каза наскоро Венгер пред ВВС.

Отвръща на критиките

"Спечелихме титлата с 11 точки преднина. Обвиненията, че съм оставил на Дейвид Мойс остаряващ отбор, са просто обидни“, не ляга по гръб сър Алекс.

Преподава

Фъргюсън работи с Харвардската бизнес школа, където прочете няколко лекции. Договът на легендата е неограничен във времето и може да се върне, когато пожелае.

Посети Оскарите

През март миналата година, Фъргюсън се появи на церемонията по връчването на Оскарите. И фотошопът как сър Алекс е сред претендентите за награда, стана най-известният в съвременната й история. Той разкри, че любимите му филми са „Отнесени от вихъра“ и „Кръстникът“.

Застъпи се за Русия

"Не мисля, че някой може да отнеме правото на Русия да бъде домакин на световното първенство през 2018 година. Техническата конференция на ФИФА в Санкт Петербург се проведе на най-високо ниво, което доказва възможността на Русия да извършва мащабни събития. Санкт Петербург пък е фантастичен град, наистина ми харесва“.

Още за вълнуващия живот на Алекс Фъргюсън вижте в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase