fallback

Общ преглед

Ислямска държава разпространи кадри на своите бойци по време на почивка от изнасилванията, убийствата и бойните действия.

На снимките, публикувани от официалната пропаганда на ислямистите, се вижда как бойците четат Корана, излезли са за на пикник сред природата, яздят кон. На един от кадрите дори се вижда как си пържат картофки. Клипът е заснет някъде из северните планински райони на Ирак. Мъжете са усмихнати и щастливи.

Снимките са много споделяни в социалните мрежи от поддръжниците на Ислямска държава.

Някои от кадрите показват как мъжете се изкачват по стръмни скали, а на върха гордо позират с показалец във въздуха (символът на джихадистите). На друга снимка се вижда силно недохранен кон.

На много от кадрите централно място заемат знамената на Ислямска държава или автоматите на "почиващите".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

читател

преди 9 години

Прилича ми на политинформация след работа.Всъщност няма разлика между комунизъм и ислямизъм.Но първият е много по-мащабен, жертвите се броят с милиони.

18

Анонимен

преди 9 години

Нищо от това което се вижда на снимката не тяхно производство - нито автомати, дрехи, часовници, хартията на корана, картофите.Това са 100% ***, които имат наглостта да ползват напредъка на цивилизацията за да наложат мракобесие за използване на същите.Пленници да не се вземат.

17

тт

преди 9 години

Хайде стига с този шопски диалект, който почнаха и медиите да налагат! Дума "картофки" няма. Казват се картофи, а не картофки. Умалителното на картофи е картофчета. Думата е от мъжки род и е доста неграмотно да се ползва умалително от женски. Зная, че грамотността в последните години не е на голяма висота, но и медиите допринасят за това. А маймуните за които се пише в статията не заслужават, никакво внимание. Това са ***, които не заслужават да живеят...

fallback