Снимка: Reuters, архив
fallback

Израелското главно равинство вдигна дългогодишната забрана на хотели да слагат коледни елхи във фоайетата, съобщава БиБиСи.

Досега от религиозната институция имаха право да отнемат лиценза за предлагана кашер храна на всяко заведение, което прави и показва някакви препратки към нееврейски празници.

Забраната беше премахната след подадена петиция до прокуратурата на Израел и до Министерството на религиозните служби. Инициатори са неправителствена организация, бореща се за религиозна свобода.

Всъщност тази либерализация е само част от промените, които обяви религиозният орган. Сред тях и падане на забраната за използване на видео, аудио и всякакво музикално оборудване в хотели по време на мероприятия в свещената за евреите събота. Забраната обаче остава по време на хранене.

Въпреки че няма връзка с храната, старите разпоредби са насочени към създаването на “религиозна атмосфера“ в събота.

Новите правила ще засягат, както досега, и местните, и туристите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Ноа

преди 9 години

Не може само да се иска, трябва и да се дава. Искат да живеят спокойно във всички други държави, а в тяхната "строго забраняват" такива простички неща.

7

SD

преди 9 години

Украсата от Ф-1 и РГД .

6

Румбо

преди 9 години

Я па тия!Та Исус си е чист евреин в края на краищата!Направил е фейслифт на юдеизма-какво се стягат.Все пак пари трябва да се печелят.

fallback