Снимка: bgonair.bg
fallback

Гърция ще изпълни ангажиментите си към кредиторите, но ще настоява неспазените обещания към гръцкия народ да станат реалност. Това заяви премиерът на страната Алексис Ципрас в парламента.

Кредиторите на Гърция искат да върнат новото правителство на земята със започващите в Брюксел технически консултации, след като Еврогрупата одобри плановете за реформи на финансовия министър Янис Варуфакис. Катимерини отбелязва, че Тройката все още не е анализирала официалната статистика за икономиката на страната през последните 9 месеца.

"Искам да ви уверя, че гръцкото правителство ще работи неуморно, за да допринесе за намирането на решение на сложните проблеми, с които се сблъсква Европа. Гърция ще изпълни всичките си ангажименти и задължения! В същото време обаче ще настояваме всички неизпълнени обещания към гръцкия народ да станат реалност", настоя Ципрас от парламентарната трибуна.

СИРИЗА инициира и създаването на комитет, който да изиска от Германия изплащането на допълнителни репарации на страната. Темата обаче не срещна единодушие в гръцкия парламент. Социалистите от ПАСОК дори нарекоха дипломатическите тактики на новите управляващи – пълен провал.

"Много е важно да не гледаме на този въпрос като част от националната стратегия и преговорите с кредиторите. Поставяйки този голям въпрос на историческа справедливост и истина в момент, в който изпълняваме стратегията за изход от кризата – това ще доведе до задънена улица!", заяви лидерът на формацията Евангелос Ванизелос.

Берлин настоява, че е изплатил всичките си задължения, свързани с репарациите, включително плащане в размер на 115 млн. германски марки на Гърция през 1960 г.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

до 33

преди 9 години

Затова ли нормален турист не стъпва в анадолския ***, наречен турска част?

29

do 36

преди 9 години

hahah чакай и ако се появи, ела пак да пишеш. не мога да повярвам колко *** парчета им в Бг, че се връзват на пр на Борисов и правителството му, че видите ли има и по-зле от България и докато той е на власт е много добре, даже от Гърция. Разходи се в Гърция- там ако не излязат 3-4 пъти на таверна в седмицата му казват бедност и мизерия. До нашата бедност никой няма да слезе, политиците им не са продажници. А и гърците имат пари, държавата им няма, но няма да е за дълго

28

Анонимен

преди 9 години

TARSIA GARKINI ZA SLUGINI.POCASOVO ZAPLASHTANE--EDNO LEVCE NA CAS.HLIAB I SOL TRI PATI NA DEN.SPANETO V MAZETO.

fallback