Снимка: архив Булфото
fallback

Братът на задържания за убийството на 23-годишната Вероника във Велико Търново Илиян Здравков - Симеон, обяви, че ако е виновен, за него не трябва да има милост.

Тялото на студентката беше открито след кратко издирване в река Янтра, а преди дни беше арестуван рецидивистът Илиян Здравков. Мъжът направи пълни самопризнания и разказа, че убил Вероника, за да вземе парите й.

Oще по темата
„Ако бях родител на туй момиче, щях да го убия“, обяви брат му Симеон Здравков пред „Нова телевизия“. Мъжът живее в покрайнините на Горна Оряховица, работи като кравар. Именно в неговата къща е бил арестуван Илиян.

Пред разследващите Симеон разказал, че в деня на убийството, 28 февруари, Илиян се прибрал към десет часа вечерта. Той бил спокоен, носел със себе си бяла чанта. Мъжът обяснява, че брат му е психически здрав, има пари, но обича да играе на комар.

„Не е да е оставал гладен, да не е имал пари“, казва братът и допълва, че да отнемеш човешки живот е много лошо.

„Няма никаква милост, за това младо момиче на 23 години. Ако бях родител на туй момиче, щях да го убия“, признава братът.

Родителите на Вероника са потънали в скръб. Те са научили от медиите, че убиецът на дъщеря им е осъждан няколко пъти и питат защо не е в затвора. „Не съм съгласен – убива, влиза вътре, хранят го, живее си, а ние се мъчим“, казва бащата.

Майката допълва: „Каквото и кажа, детето няма да се върне“. И все пак двамата искат най-тежкото наказание за Илиян, което е предвидено по закон – доживотен затвор.

Родителите изразяват и съмнение, че именно Илиян е убиецът на Вероника. На същото мнение са и много от хората в района. Те задават въпроса как така след три дни претърсване не бе открито тялото на момичето в бистра вода, а на четвъртия ден трупът се появи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Спиро Картечаро

преди 9 години

Миналата година *** пак напада 18г. момиче ,което също удря в главата с Тояга . Обира го и заплашва да я убие ако вика ..държи я на колене за Косата и рови в чантата и . Взима 400 лева Таблет и Бяга . Момичето се съвзема и отива в Полицията . *** е разпознат и Арестуван ..Осъден но се Укрива . Не ви ли стана Ясно ..че този *** е Сериен Убиец . На 17 г. извършва първото Убийство с цел Грабеж .

38

Искрен

преди 9 години

Цялата тази история е пълна с несъответствия.Този дребосък е много удобен за убиец, но е съмнително да е той.Бог да прости горкото момиче.Съболезнования на близките.

37

Златен лъв

преди 9 години

До Ето как!И родителите денонощно са претърсвали района, многократно същото това място

fallback