Снимка: Reuters

Бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс разкритикува играта на отбора и в частност мениджъра Луис ван Гаал.

"Не ми доставя удоволствие да го кажа, но в момента ми е трудно да изпитам наслада, гледайки отбора на Луис ван Гаал", започна Скоулси пред вестник "Индипендънт".

"Те победиха Бърнли в сряда, но съперникът беше този, който беше по-добър през първото полувреме. На моменти играта на Юнайтед беше направо жалка. За да победиш съперника, ти трябва да атакуваш. А това означава да поемаш риск. Твърде малко футболисти от настоящия състав го правят", смята легендата на "червените дяволи".

"Когато бях халф на Юнайтед, аз трябваше да подавам топката напред, а нещата не винаги се получаваха. Не винаги моят пас означаваше голове положение за нападателите. Зависеше от тях да стигнат до топката и да вкарат.

Дали беше лесно? Изобщо! Но ние играехме за Юнайтед. Което означаваше, че няма как да бъде лесно. От сегашния отбор Анхел Ди Мария предприема рискови отигравания повече от всеки друг. А за негово съжаление нещата не проработиха. Той често губи топката", отчете Скоулс.

Според него Ван Перси и Фалкао на моменти изглеждат като непознати на терена, докато Уейн Руни е върнат назад, за да ги снабдява с пасове. "Уейн може да играе навсякъде. Срещу Бърнли завърши мача като дефанзивен полузащитник. В други случаи отиваше по дясното крило, за да търси нападателите, или да смени посоката на топката. Но ако ван Гаал мисли, че Руни не е по-добра опция за нападението от другите двама, значи има проблем", добави Скоулс.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase