Снимка: Булфото, архив

38-годишен мотоциклетист е с опасност за живота след катастрофа в град Кула, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Пътният инцидент е станал в понеделник около 16.13 часа, когато в местната полиция е получен сигнал за пътнотранспортно произшествие на ул.”Възраждане” в района на кръстовището с ул.”Мусала”.

Пристигналите на мястото полицейски служители установили участниците в катастрофата – мотоциклет „Ямаха” с водач 38-годишен мъж от град Кула и специален автомобил „Мицубиши Фусо”, собственост на община Кула, с водач 52-годишен жител на града.

След извършеният оглед е установено, че в района на кръстовището мотоциклетистът, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, при непрекъсната осева линия е предприел изпреварване на извършващия ляв завой автомобил с подаден светлинен сигнал.

В следствие на това мотористът, който бил без предпазна каска, изгубил контрол над мотоциклета, паднал на асфалта и се ударил в задната лява гума на автомобила.

Пострадалият е настанен във видинската болница с опасност за живота. Водачът на автомобила е тестван с дрегер, пробата е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase