Сензо Меива бе вратар на "Орландо Пайрътс". Снимка: Reuters
fallback

Капитанът на южноафриканския национален отбор по футбол Сензо Меива е бил застрелян след свада с двама други мъже, съобщава местната полиция.

Вратарят на Орландо Пайрътс е улучен смъртоносно в 20 часа вечерта в неделя, когато двама мъже са нахлули в къща във Вослоорус, която той е бил посетил.

Друг мъж е останал пред вратата, но след изстрелите и тримата са изчезнали във все още незнайна посока.

"Потвърждаваме, че вратарят Сензо Меива е бил прострелян и за съжаление е починал при пристигането си в болница. Призоваваме всички за спокойствие, въпреки че знаем, че много хора в момента са разгневени и наранени. Уверяваме всички граждани на Република Южна Африка, че ще направим всичко по нашите сили, за да изправим убийците на Меива пред закона", написаха говорители на местните полицейски власти, цитирани от БТА.

27-годишният Меива беше капитан на Република Южна Африка в четирите мача на тима от квалификациите за континенталното първенство. Той игра и в събота за своя клуб, който се класира за полуфиналите на турнира за купата на Лигата на страната.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

ВЪПРОСИТЕЛНА

преди 9 години

ПРЕДИ ГОДИНИ В КОЛУМБИЯ НАРКОБОС НАРЕДИ СТРЕЛБА ПО ФУТБОЛЕН ОТБОР НА ЛЕТИЩЕТО.ВЕРОЯТНО Е ЗАГУБИЛ ПАРИ ЗАРАДИ ТЯХ.ОТ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА НАШИТЕ НАЦИОНАЛИ СИГУРНОНЯКОЙ(ОТ СРАСТНАЛИТЕ СЕ С РОДНИЯ ФУБОЛ ЧЕРНО ТОТО И ДРУГИ АФЕРИСТКИ ПРЕАКТИКИ)СЪЩО ГУБИ ПАРИ.НИЕ ОБАЧЕ,ФУТБОЛНИТЕ ФЕНОВЕ ГУБИМ НАЦИОНАЛНОТО СИ ДОСТОЙНСТВО,САМОУВАЖЕНИЕТО СИ И УВАЖЕНИЕТО НА ДРУГИТЕ КЪМ НАС КАТО КЪМ НОРМАЛНА СТРАНА.ДАЛИ ТОВА НЕ ЗНАЧИ,ЧЕ Е НЕОБХОДИМА БРУТАЛНА САМОРАЗПРАВА С ВИНОВНИТЕ ЗА ЖАЛКОТОНИВО НА ФУТБОЛА У НАС?ГАДАЯ!

14

Анонимен

преди 9 години

Значи двама са влезли в къщата, но "тримата са изчезнали във все още незнаина посока". А оправете се сега - двама ли са били или трима???

13

Onz

преди 9 години

какво тук значи някаква си личност. важното е че крим е наш. и си затваряйте устата, че като ви спреме безплатния газ , ще умрете от студ, *** ***.

fallback