Снимка: Reuters
fallback

Михаел Шумахер вероятно ще започне да води сравнително нормален живот и то скоро, но никога повече няма да може да кара болид от Формула 1. Това заяви бившият шеф на състезателния отбор на Ферари Жан Тод, цитиран от "Дейли мейл".

Oще по темата

Тод разказа за състоянието на Шумахер след посещението си в швейцарското имение, където легендата на Формула 1 е подложен на лечение в домашни условия.

Преди преместването на Шумахер в дома му той се лекуваше в рехабилитационна клиника, където излезе от предизвиканата изкуствена кома. Шумахер пострада тежко при ски инцидент в Алпите на 29 декември миналата година. Инцидентът доведе до тежки мозъчни увреждания.

„Състоянието му се подобрява. Изключително важно е, че той си е вкъщи със семейството си“, допълни Тод.

Новината за подобряващото се състояние на Шумахер е първата вест след преместването му в имението в Швейцария.

„През последните седмици и месеци той е постигнал сериозен напредък“, продължава Тод, който сега е президент на Международната федерация по автомобилизъм. „Шумахер сега има нужда от спокойствие и време“, допълни още той.

За Шумахер към момента се грижи екип от 15 лекари от клиниката в Лозана. Към момента той все още не може да говори и не се движи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

До 8

преди 9 години

Абеее , като е толкова велик твоя Еди, що Шумахер като си счупи крака и не кара половин сезон Еди беше първи пилот и нямаше на кой да поднася на тепсия победи не стана СШ а Мика Хакинен му отупа прахта....До 13 в Белгия тръгна 15 и стана първи, втори беше Хил ;) това с дъжда дето го казваш

14

Маркс

преди 9 години

Този шфаба е толкова велик и благороден човек, че заслужава да оздравее напълно! Желая му много живот и здраве!

13

Идиотка

преди 9 години

М да, ще може да яде и да пълни пампера, а ако успеят докторите скоро може и МАМА да казва и ам-ам

fallback