Снимка: архив Булфото
fallback

Националите на България ще играят за отборна премия от 160 000 евро в евроквалификацията срещу Хърватия в петък, пише вестник "Труд".

При победа футболисти, треньори и специалисти от техническия щаб ще получат половината от тлъстия бонус. Останалата част ще се депозира и евентуално раздаде при изричното условие - класиране на Евро 2016.
Изданието припомня, че по подобен механизъм "лъвовете" бяха стимулирани и на 9 септември за мача с Азербайджан в Баку, но при двойно по-малка сума.

Тогава националите ни заработиха 80 хиляди евро за победата с 2:1 над Азербайджан и сега на лагера ще си разпределят 40 000 евро.

Все още националният тим не е подписал официалния договор с БФС за премиите при класиране. Очаква се това да стане в Правец по време на лагера.

При класиране на Евро 2016 всеки един от 24-те тима ще си заработи поне по 5,5 млн. евро. Подобна сума не е влизала в касата на БФС от последното ни участие на голямо първенство - Евро 2004 в Португалия.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

кравитаковач

преди 9 години

Мача е 2 отвсякъде,все ми е на акъла,че хърватите ще ни разчекнат,но и 1 гол им стига.На точен резултат на нула също е резонно да се заложат пари.За 0 на 5 плюс коефициента ще е 30 и има голяма вероятност да стане.Манджукич ще вкара три гола поне.

8

Анонимен

преди 9 години

Едните лъжат че ще играят а другите ги лъжат че ще им платят.Класика БиеГие.

7

Анонимен

преди 9 години

"Ще получат половината сума веднага след успех........"Ха-Ха, ще получат ама некой друг път.

fallback