Снимка: Reuters
fallback

Китай днес успешно изведе в орбита изкуствените спътници на Земята "Яоган-ХXI" и "Тянто-1", предаде Синхуа.

Спътниците са били изстреляни в 11.22 часа пекинско време /06.22 часа българско/ от космодрума Тайюан в северната провинция Шанси с помощта на ракетата-носител "Чанчжън-4Би".

Агенцията уточнява, че спътникът "Тянто-1" е проектиран от Държавния университет за отбранителни технологии.

Космическият апарат "Яоган-ХXI" ще бъде използван за научни експерименти и за наблюдения на повърхността на Земята. Информацията, получена от спътника, ще се отчита при анализа на данни за селското стопанство, а също за намаляване на загубите от стихийните бедствия.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Люк Скаймокър

преди 9 години

Сега вече не мой да не отворят китайски ресторант в междузвездното пространство да си пием биричката с нудели и бамбукова салата!

2

Анонимен

преди 9 години

До 1 Няма нужда да се пращат спътници за да се изучава климата на планетата... това не е някаква конспирация, че климата се променя. Всяка държава си има институция която следи климата в нашия случай това е БАН. А това за джихадистите ше се направя, че не съм го прочел...

1

Анонимен

преди 9 години

Браво на тези хора . Когато правиха опитите , Америка ги обвиняваше !Имат пари от космоса , да проучат повърхността на земята . Дано започнат да проучват промените на климата и казват истината !Ако видят къде са Джихаджистите да кажат на Обама .Представяте ли си България колко е бедна !

fallback