Пакет с хероина, открит в тайника на Капитан Андреево. Снимка Агенция "Митници"
fallback

Над 106 кг хероин е открит в специален тайник в ремарке на товарен автомобил на ГКПП „Капитан Андреево”, съобщиха от ДАНС. Наркотикът е бил разпределен в 104 пакета.

От агенцията уточняват, че при тях е започнало разследване на трансгранична престъпна група. Според постъпилите данни групата е сред основните престъпни структури, трафикиращи големи количества хероин към пазари в Западна Европа, като каналът е преминавал през Турция и България.

В рамките на разследването са установени основни фигури, контролиращи дейността й на територията на страната ни. Участниците в групата са осъществявали престъпната си дейност в условията на стриктна конспиративност. За прикритие те са използвали легални транспортни услуги за превоз на товари от и към Близкия изток.

В резултат на взаимодействие между ДАНС и Агенция „Митници” на 20 юли при влизане в страната на Граничния пункт „Капитан Андреево” е отклонен за извършване на митническа проверка товарен автомобил с българска регистрация, управляван от българин.

При извършената проверка е установен тайник в ремаркето на автомобила, в който са открити 104-те пакета хероин с брутно тегло 106,300 кг, предназначен за транзитен превоз към крайните пазари.

На 23 юли Окръжна прокуратура – Хасково е провела специализирана операция в София за задържане на двама български граждани, заемащи високи позиции в престъпната структура. При последвалите процесуално-следствени действия в жилищата и автомобилите на лицата са намерени и иззети около 40 хил. евро, над 30 броя мобилни телефона, над 30 броя SIM карти на български и чуждестранни оператори, преносим компютър, таблет и малко количество кокаин.

На лицата е повдигнато е обвинение от Наказателния кодекс. Задържани са за 24 часа по Закона за ДАНС, след което мярката е продължена за 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

AVRAAM

преди 9 години

106kg hvanali garantiram 1006 kg sa minali.Tova e stara taktika.

10

Анонимен

преди 9 години

Абе, кой смее да пренася хероин бе?! Само ЦРУ имат разрешително от властите в България! Някой не си е платил където трябва!

9

до 6

преди 9 години

Имало един поп ,който на библията стигал все до едно и също място, чешел се по главата и мърморел: "И бе Йоан в река Йордан". Ама кого ибе? И защо в реката?

fallback