Снимка: ЧЕЗ
fallback

Потребителският съвет към електроразпределителното дружество ЧЕЗ България призовава компании, граждани, потребителски и бизнес организации да обединят усилията си в борбата срещу кражбите на съоръжения от енергийната, ВиК, телекомуникационната и транспортната инфраструктури, се посочва в съобщение на компанията до медиите.

Участниците в десетото заседание на съвета са се обединили около необходимостта от законодателни промени и среща в широк формат на всички засегнати страни, на която да се обсъдят съвместни действия за защита на инфраструктурните съоръжения.

По думите на Виктор Станчев, директор "Експлоатация и поддържане" в "ЧЕЗ Разпределение България", посегателствата над съоръжения често се случват през деня и на публични места.

От ЧЕЗ апелират освен за законодателни промени и за мобилизиране на обществената нетърпимост.

Михаил Шишков, национален секретар на Независимия съюз на потребителите в България, е изразил готовност да бъдат подкрепени всички инициативи срещу посегателствата над съоръжения от инфраструктурата. Според Надя Съботинова от Българската асоциация по рециклиране пък трябва да се търси всеобхватно решение срещу кражбите и по-строги наказания за извършителите.

Според статистика на компанията за периода януари-май 2014 г. посегателствата над техни съоръжения са предизвикали 159 прекъсвания на електрозахранването, които са засегнали над 99 000 клиенти в Западна България.

От стъпването на ЧЕЗ в България през 2005 г. до 2013 г. размерът на преките и непреките щети от посегателства върху съоръжения на ЧЕЗ възлиза на 44 млн. лева, изчисляват от дружеството.

През последните години почти няма ефективни присъди за кражба и увреждане на енергийни съоръжения, се посочва още в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Айде по-сериозно!

преди 9 години

АМА ОБЕДИНЕТЕ СЕ БЕ И СПРЕТЕ ТОКА НА *** МАХАЛИ, ЗАЩОТО ТАМ СЕ КРАДЕ НАЙ-МНОГО. ИЛИ ИДВАТ ИЗБОРИ И ВСИЧКО Е ПРАХ В ОЧИТЕ НА НАС БЪЛГАРИТЕ ?

10

Анонимен

преди 9 години

Къде боев дето щеше да им отнеме лиценза или шубето е гоулем страх?

9

Кирил Софийски

преди 9 години

ПОТРЕБИТЕЛИТЕ ПЪК ЗОВЪТ : ДА СЕ ОБЕДИНИМ СРЕЩУ КРАЖБИТЕ НА ЧЕЗ !!!!!ДА СЕ ОБЕДИНИМ СРЕЩУ РАЗБОЙНИЦИТЕ ОТ ВИК, телекомуникацията и транспорта инфраструктурата!!!!!Не плащайте на изедниците !!!!! ГРАБИТЕЛИТЕ НЯМАТ ЦВЯТ , ТЕ СА ОТ ВСИЧКИ ПАРТИИ !

fallback