Снимка: Reuters
fallback

Поради нарастващия брой на клиентите, които в петък са направили заявка за теглене на суми и днес искат да се откажат от тегленето и нарушаването на депозитите, Първа инвестиционна банка (ПИБ) няма да събира предвидените по тарифа такси, съобщиха от банката.

Офисите на ПИБ в цялата страна работят с усилено темпо и обслужват всеки клиент, посочват още от банката.

Oще по темата
Много клиенти, дошли да внасят средства, ще бъдат обслужени на отделни бюра, пише още в съобщението.

Банката отново изказва благодарност на клиентите си за търпението и доверието, както и за това, че не се поддават на зловредните слухове срещу българската банкова система.

Офисите на ПИБ на територията на цялата страна ще работят от понеделник с обичайното си работно време. Банката разполага с достатъчно пари в брой, за да посрещне нуждите на своите клиенти, съобщиха вчера от ПИБ.

В петък банката работеше с клиенти до 15 часа, след като изплати на клиенти общо над 800 млн. лв.

Атаките срещу Първа инвестиционна банка бяха определени като „злонамерени“ и „криминални“ и бяха осъдени от редица институции в страната.

В социалната мрежа Facebook пък тече активна кампания в защита на банката под надслов "Не позирай, депозирай", привлякла към момента над 2700 души.

Още икономически новини вижте в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Анонимен

преди 9 години

на кой можеш да имаш доверие в *** ?

47

Анонимен

преди 9 години

Още от деца, играейки Монополи знаем, че банката винаги печели. И да "фалира" ще се намери кой да я глътне, а вложителите са на шейната. Дългосрочните депозити заради по-голяма лихва са пълна залъгалка, защото инфлацията изяжда лихвата. Да не говорим за такса преводи, също и разходите на безсрочните депозити. Инвестирайте в ниви, злато, антики, облигации, само не в хартийки без покритие.

46

Дервишоглу

преди 9 години

*** разполага с достатъчно ликвидни средства за посрещане на тегленията на полуидиотите. Отделно вчера правителството, макар и недолюбвано, одобри огромни кешови позиции(около 4млрд. лева!!!) за удовлетворяване на всички искания за теглене от банковата ни система.Днес обаче мунчовците се отказаха от бурканбанк, язък за барута! Би следвало да име рестрикции за онези гочетата, които се полакомиха да си изтеглят спестяванията, въобразявайки си, че ще спечелят, а всички други ще си загубят парите!

fallback