Киелини показва белегът от ухапването си след инцидента със Суарес. Снимка: Ройтерс
fallback

Защитникът на Италия Джорджо Киелини показа джентълменство, след като се изказа в подкрепа на Луис Суарес след тежкото наказание, което получи уругваецът.

След като ухапа Киелини по време на мача между Италия и Уругвай, Суарес бе наказан от ФИФА да не играе в 9 мача на националния отбор и да не се занимава с абсолютно никаква футболна дейност за период от 4 месеца.

Така той получи забрана да бъде с националния отбор на Уругвай, да посещава стадионите и няма да може да играе за Ливърпул до края на октомври.

Вместо да демонстрира задоволство от санкцията обаче изненадващо или не Киелини подкрепи Суарес и се изказа в негова защита.

"В момента не изпитвам радост, чувство за отмъщение или яд срещу Суарес за инцидента, който стана на терена и който вече е минало", написа Киелини в своя акаунт в спортлобстер.

"Оставам ядосан единствено заради разочарованието от самия мач. В този момент мислите ми са за Луис и неговото семейство, защото те ще бъдат изправени пред труден период".

"Винаги съм считал за недвусмислени намесите на компетентните лица. Но в същото време смятам, че предложената формула е прекалена".

"Искрено се надявам, че на него ще му бъде позволено, най-малкото, да остане близо до съотборниците си по време на мачовете, защото това наказание наистина изолира играча".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

блатер

преди 9 години

абе ФИФА и УЕФА са едни крадци и това е. Не пускат кокала и си правят каквото искат. Милиарди се разигравят там, черно тото и т.н . Да не ми се правят на много невинни. Гледайте перуката какви ги върши да не говорим за хиената Блатер. То и футбола се промени........

19

с.

преди 9 години

Суарес е абсолютен *** и не заслужава никакво джентълменство!Трябваше да бъде изгонен на секундата след като ухапа Киелини и мача ставаше друг!След инцидента с Бране Иванович и последвалото наказание трябваше да си извади съответните изводи,но шило в торба седи ли!Безспорно е с уникални футболни качества,но не е спортсмен и не е играч,на който да разчиташ!Всеки един треньор ще трепери дали няма да направи някоя селяния и да остави отбора си с човек по-малко!Балотели е същия ***!

18

Бобката

преди 9 години

До АнонименКви ги дрънкаш бе ??? Според тебе нормално ли е тоя *** Суарес да хапе ? 4 месеца са много лека забрана... Тоя не трябва да играе никога повече. Жалко че не му избиха зъбите та да го видим как ще хапе после :)

fallback