Снимка: архив, Reuters
fallback

Българин е сред арестуваните 10 души в Испания при операция на испанската полиция по разбиване на мрежа за набиране на джихадисти за Сирия и Ирак, предаде Асошиейтед прес, като се позова на испанското министерство на вътрешните работи.

Операцията започна вчера сутринта. Ръководител на мрежата е бил бивш затворник от затвора в американската военна база в Гуантанамо, в Куба.

Oще по темата
Осем от арестуваните са мароканци. Останалите двама са българинът, чиято самоличност не се съобщава, както и един аржентинец.

Групата е изпратила девет ислямисти да се сражават на страната на "Ислямска държава в Ирак и Леванта" в Ирак и Сирия.

Един от арестуваните е мароканецът Лахсен Икасриен, за когото се твърди, че е лидерът на групата. Той е бил арестуван в Афганистан през 2001 г. и пратен в затвора в Гуантанамо. После е бил екстрадиран в Испания през 2005 г., където бил съден за терористична дейност, но оневинен миналата година поради липса на доказателства, посочва АП.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

st

преди 9 години

Може и да не е турчин а чист българин,българинът за пари прави всичко.

57

Бойко не Борисов

преди 9 години

На ку........те от ЕС им припари под краката и започнаха да си вършат работата.До преди месец си затваряха очите за джихадистите и гледаха да ги пратят да *** в Сирия за правата вяра, ама палачинката в ,,демократичен Ирак" се обърна.

56

Анонимен

преди 9 години

какъв българин може да е тоя - да го тура на мамичката му

fallback