Големият Михаел Шумахер постигна най-голямата победа в живота си. Снимка: Ройтерс
fallback

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер излезе от кома, обяви неговата говорителка Забине Кем. Германецът е напуснал клиниката в Гренобъл, за да бъде настанен в клиника за рехабилитация.

"Михаел напусна клиниката в Гренобъл, за да започне дългата фаза на рехабилитация. Той вече не е в кома", започва изявлението на Кем.

Семейството му изразява благодарността си към лекарите, сестрите, терапевтите и санитарите в Гренобъл, както и към екипа, който му е оказал първа помощ на мястото на инцидента."

"Семейство Шумахер благодари също така на всички хора, които изпращаха добри пожелания на Михаел. Те със сигурност му помогнаха. За в бъдеще ви молим за разбиране, че по-нататъшната рехабилитация няма да бъде публично достояние", завършва Кем.

Още през месец април Кем бе заявила, че Шуми има кратки фази на събуждане. През последните дни въпросните фази са станали по-дълготрайни. Славният шампион разпознава гласове, реагира на звук и допир.

Вестник "Билд" твърди, че най-успешният пилот във Формула 1 за всички времена вече комуникира със съпругата си Корина и децата им. Състоянието на Михаел е стабилно и той не се нуждае от грижите на екипа в Гренобъл.

Както е известно, Шумахер пострада при ски-инцидент на 29 декември и оттогава досега бе в кома, получавайки травми на главата. Въпреки мрачните прогнози на някои специалисти, Михаел Шумахер спечели най-важната победа в живота си.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

Анонимен

преди 9 години

до 69И колко милиона мислиш, че се е изръсило за лечението му? 6 месеца са 180 дни. Сложи ги максимум по 10 000 евро на ден за заплатите на лекарите за медикаментите за апаратура..за всичко. К'во прави? Към 2 милиона евро. Шумахер знаеш ли колко милиона евро има? Към 600 МИЛИОНА!

65

Анонимен

преди 9 години

До ODESSAFoОдеса Не е редно да се сравняват пилоти от различни поколения!ПОНИМАЕШ!Кой си ти да сравняваш Шумахер с ъс СЕНА!Защо не сравниш Джим Кларк с Ники Науда например!Помисли.......

64

MSC

преди 9 години

Михаел е велик спортист,ще се справи и ТОЗИ път!УСПЕХ ШУМИ!

fallback