Снимка: архив, Булфото
fallback

Сто и шестима души са задържани на входа на границата ни с Турция за периода от 6.00 часа на 15 юни до 6.00 часа на 16 юни, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Информацията е на Националния оперативен щаб за овладяване на кризисната ситуация, възникнала вследствие на увеличен миграционен натиск. 102-ма от задържаните са спрени на зелената граница, а четирима - на ГКПП.

С цел противодействие на незаконната миграция дирекцията "Миграция" е съсредоточила усилията си към ефективно изпълнение на процедурите по връщането.

Командированите служители за усилване на охраната на държавната граница продължават да подпомагат охраната, да съпровождат задържани лица, да обработват документите и полицейската регистрация.

Активиран е кратък номер 1466 на трите мобилни оператора, като с един sms всеки може да дари 1 лев. Дарение може да се направи и онлайн на сайта на БЧК. Екипи от медицински специалисти извършват медицинското обслужване в пунктовете за първичен прием на бежанци.

Европейската служба за подкрепа в областта на убежището предоставя експертна и организационна помощ на България по процедурите и управлението на местата за прием на търсещите закрила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 9 години

ТЕ идват!!!

7

Боил

преди 9 години

Офчев и миностърот на войната,къде е оградата бе джанъм? Мръсни крадливи *** и фесове:ОСТАВКА ВЕДНАГА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

6

Анонимен

преди 9 години

Mini po granicata e nai ikonomichno ☺

fallback