Константин Бояджиев, мениджър „Бизнес развитие“ Галакси Пропърти Груп

В бъдеще ще се усеща дефицит на офис площи от клас Б, които съчетават добро качество на разумна цена. Това коментира в интервю за Investor.bg Константин Бояджиев, мениджър „Бизнес развитие“ Галакси Пропърти Груп.

Бояджиев ще бъде един от лекторите на предстоящия Клуб Investor.bg на тема "Успешни практики при управлението на портфейли от имотни активи".

"В сектора на офис площите се търсят предимно офиси клас Б, които притежават елементи и от клас А. Това се обуславя от спецификата на наемателите, които основно са фирми от IT сектора и кол центрове. Като локации най-предпочитани са големи булеварди, с добра инфраструктура и обществени комуникации, лесно достъпни с различни видове транспорт, посочи експертът.

Бояджиев прогнозира, че по-малките населени места с добра инфраструктура и в близост до магистрали и първокласни пътища тепърва ще се развиват и ще привличат инвеститори. Предимствата им са по-достъпната работна ръка и по-ниските оперативни разходи, подчерта той.

Компаниите от Западна и Централна Европа виждат Балканския полуостров като удобна дестинация за изнасяне на производствени мощности основно от компании от леката промишленост“, каза още Константин Бояджиев.

По думите му България има сериозен потенциал за привличане на инвеститори. "Би било добре да се доведат до край и опитите за рекламиране на България като добра инвестиционна дестинация. Истината е, че съседните ни държави са много активни в тази насока и имат успешни кампании, които показват много добри резултати в привличането на знакови инвеститори", посочи той.

Цялото интервю можете да прочетете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase