Лиляна Павлова Снимка: архив, БТА

След замразяването на средствата по оперативните програми „Околна среда“ и „Регионално развитие“ заради сериозни нарушения при обществените поръчки имаме критична ситуация при „Конкурентоспособност” и Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Това каза  депутатът от ГЕРБ и бивш министър на регионалното развитие Лиляна Павлова пред bTV.

Лиляна Павлова изчисли, че рискът е да бъдат спрени общо между 1,5 и 3 млрд. евро. Според нея тази сума е точно колкото новия заем, който правителството се кани да вземе. Депутатът обаче смята, че „бюджетът няма да издържи“.

„Вчера отидох в комисията по бюджет, надявайки се финансовият министър да каже как ще ги похарчим тези пари”, заяви Павлова и подчерта, че не е останала доволна от отговора.

Още по темата
Тя не скри, че нередности има във всеки един проект, във всяка една държава и всяка програма. Нередности имало и по време на нейното управление като министър.

„На мен ми казаха: Вижте, има проблем. На тях директно им спират парите”, заяви Павлова.

Тя увери, че опозицията ще атакува кабинета, докато той не подаде оставка. „Не искаме властта на всяка цена, но държавата е напът да се срине”, заяви Лиляна Павлова.

Средствата за „Околна среда“ са блокирани от ноември 2013 г., а за „Регионално развитие“ - от няколко дни.
Според екоминистъра Искра Михайлова санкциите за общините с екопроекти ще са близо 95 млн. лв. Засега по „Регионално развитие“ са блокирани около 90 млн. евро.

Още икономически новини вижте в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase