Севиля триумфира в Лига Европа след изпълнение на дузпи, след като надви с 4:2 при наказателните удари Бенфика на финала, игран на "Ювентус Стейдиъм" в Торино.

Срещата завърши при реми 0:0 след края на редовното време и двете продължения от по 15 минути. Въпреки че нямаше голове през всичките 120 минути, двата тима изиграха страхотен сблъсък.

И двата отбора създадоха доста голови положения през редовното време, но пропуските попречиха да бъдат реализирани голове.

При дузпите за португалския тим пропуски направиха Кардосо и Родриго, докато севилци не направиха нито един пропуск от "бялата точка".

Това е трети триумф на Севиля във втория по сила европейски турнир, след като тимът вдигна титлата в старото издание на надпреварата - Купа на УЕФА, през сезоните 2005-2006 и 2006-2007.

Проклятието на Бела Гутман пък продължава да тормози португалския колос, който вече осми път не успява да спечели еврофинал и е без спечелен турнир в Европа от 1962 година.

Отборът игра на финал и през миналата година отново в Лига Европа, но тогава загуби от Челси.

Триумфът на Севиля пък е поредното доказателство, че през този сезон испанският футбол господства в европейските турнири. Победителят от Шампионската лига също ще е испански отбор, тъй като на финала ще играят Реал и Атлетико.

Прочетете подробности за Севиля - Бенфика

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase