Снимка: Reuters
fallback

Силистренци за първи път са гледали телевизия на 25 август 1958 година, преди да има българска национална програма. Това си спомня Атанас Кунев, донесъл първия апарат, марка "Рекорд", от тогавашния Съветски съюз.

Телевизионният приемник бил показан на панаира в Силистра. Атанас Кунев купил телевизора, докато бил миньор в Донецк.

Апаратът е произведен във Воронеж през юли 1958 година.

Радиотехникът Милан Радилов и учителят по физика Пано Дойнов изработили месингова антена по чертежи от румънско списание и тогава силистренци за първи път гледали румънска телевизионна програма.

Когато започнала да работи българската телевизия, Милан Радилов направил ретранслатор. През 1967-1968 година от тогавашната Доброволна организация за съдействие на отбраната в Шумен подарили на силистренци петватов ретранслатор. Сега телевизорът е в силистренския музей.

В Силистра няма местна телевизионна програма, но работи една частна радиостанция. Частна радиостанция има и в град Дулово.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

meh

преди 9 години

Нека да не се заяждаме за глупави статии с глупави коментари. Ако някой мисли, че не е вярна статията може просто да изкаже мнение, а не да нагрубява и осмива. Знам, че и аз прекалих в някои от предишните си коментари, но не мога да стоя и да гледам как няколко човека обиждат толкова много народ за нещо, което е толкова дребнаво като кой от къде е и какъв е. Останете си със здраве дори и господата и дамите, които казват, че провинцията не струва. Ще се радвам ако поне някой промени мнението си:)

29

meh

преди 9 години

Искам и да се извиня, за думите си на хората от София, които не са така озлобени към хората от останалата част от България и също така не споделят мнението на, може би, съгражданите им в тези коментари. Знам, че има добри софиянци. Истината е, че има простаци и ***, както в София така и в провинцията, но има и добри и разбрани хора независимо дали са родом от село или град. Никой не си избира къде ще се роди, но избира какъв иска да бъде и какъв ще стане.

28

meh

преди 9 години

П.С. Приятна вечер, хора! :)

fallback