Снимка: Reuters
fallback

Пристигането на 8-месечния британски принц Джордж в Нова Зеландия на първата му кралска визита накара новозеландците да се чудят какъв тип подарък е достоен за принц, предаде ДПА.

Принц Джордж, който е трети поред за наследяване на британския престол, придружава родителите си, херцозите на Кембридж Уилям и Катрин, в триседмичната им обиколка на Нова Зеландия и Австралия, припомня агенцията.

Организацията за детско здравеопазване Роял Ню Зиланд Плънкет сосайъти е предвидила като подарък за малкия принц синьо мече, както и негова собствена книжка "Плънкет". Същата получават всички новородени в Нова Зеландия. В книжката родителите записват всички важни здравни показатели за отрочетата си.

От организаторите на новозеландските детски книжни награди "Пост" принц Джордж получава книжки с истории за четене преди лягане. Подаръкът вече е изпратен в двореца Кенсингтън, където да очаква завръщането на семейството в края на месеца. Литературният дар включва комплект от пет книжки с картинки в основни цветове и кратки изречения - финалисти за тазгодишните отличия. Всяка книжка е с лично послание от автора към принц Джордж.

Междувременно агенцията съобщи, че херцозите на Кембридж Уилям и Катрин ще прекарат в уединение заедно със сина си първия си пълен ден в Нова Зеландия, за да си починат от дългото пътуване. Медиите спекулират, че кралските особи са напуснали Уелингтън скоро след официалното им посрещане. Херцозите на Кембридж ще се завърнат в столицата в сряда следобед, където ще се срещнат с 10 местни семейства с деца на приблизително същата възраст като принц Джордж.

Принц Уилям и съпругата му ще пътуват из Нова Зеландия основно през деня и вечер ще се връщат в Уелингтън. На 16 април кралските особи ще напуснат страната и ще се отправят към Австралия, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

До 8

преди 10 години

Турците и италианците също се задоволяват само с такава забрана.Така че може да се дискутира относно аспектите на понятието "цивилизованост".

7

Алекс

преди 10 години

В Англия е нормално да не обличат чаветата. Като ги гледам такива и мене ме втриса, ама явно работи, щото тия *** държат на студ като скандинавците.

6

Анонимен

преди 10 години

"За това ги уважавам французите, че гилотинираха кралската фамилия."И руснаците са за уважение. Гърци, сърби и румънци само забраниха на кралете си да посещават съответните страни.

fallback