Снимка: Reuters
fallback

Йогата увеличава гъвкавостта и намалява стреса, но на практика тя може да направи много повече от това.

С помощта на йогата не просто ще умеете да огъвате тялото си в причудливи форми и не просто ще намерите своя вътрешен мир. Практикуването на йога може да ви донесе още куп други скрити ползи.

Ето и кои са те:

1. Повишаване на имунитета.

Скорошно норвежко проучване установи, че йога практиката прави промени в генната експресия, които повишават имунитета на клетъчно ниво. Най-хубавото е, че това не отнема много време. Йогата също така помага да се подобри цялостното здраве. Когато човек диша по-добре и се движи по-добре, всичките му органи започват да функционират по-добре.

2. Облекчаване на мигрената.

Изследвания показват, че страдащите от мигрена изпитват облекчение само след три месеца йога практика. Причината за мигрената не е напълно изяснена, но се предполага, че може да бъде комбинация от психични стресови фактори и физическо отклонение. Ето защо практикуването на йога носи облекчение – тя учи човек да се справя със стреса, както и подобрява здравето.

3. Подобрява сексуалния живот.

Изследвания са установили, че практикуването на йога в продължение само на три месеца може да подобри сексуалното желание, възбудата, увереността, оргазмите и удовлетворението на жените и мъжете. На какво се дължи това? Физически йога практиката увеличава притока на кръв в гениталната област, което е важно за възбудата и ерекцията.

4. Подобрява съня.

Изследователи от Харвард установили, че осем седмици йога (практикувана всеки ден) значително подобрява качеството на съня при хората, които имат проблем с него. Всичко се дължи най-вече на факта, че йогата се бори активно със стреса, който е един от главните виновници за безсънието.

Още новини от "Здраве и тонус" четете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 10 години

Oткриха топлата вода

fallback