Снимка: Getty images/guliver photos

Задържаха 51-годишен мъж, участвал в повече от 100 телефонни измами за над 100 000 лева, съобщиха от полицията.

Мъжът е арестуван на 24 март в Сливен, докато получавал пари от жена, която се опитал да измами. Тя сигнализирала в полицията, че непознат й се обадил на домашния телефон, като се представил за полицай и поискал подкуп за "задържания" й син.

При разследването се установило, че мъжът е участвал в над 100 телефонни измами в цялата страна, като взетите суми от измамени надхвърлят 100 000 лева. Установени са случаи в Сливен, Карнобат, Айтос, Варна, Бургас, Шумен, Разград, Русе, Добрич, Силистра, Плевен, Враца, Стара Загора, Хасково и др.

Задържаният е извършвал измамите в продължение на три месеца, в съучастие с други, като предимно се представял за служител на Здравната каса, изпратен от лекар, на когото е трябвало да бъде предадена определената сума. Освен пари от измамените са били вземани златни накити, часовници и други лични ценни предмети.

При ареста измамникът предал на полицията 570 лв., получени от телефонна измама в Айтос, която извършил същия ден преди задържането му.  Той е криминално проявен - извършвал е кражби, съобщават от полицията в Сливен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase