Хьонес отива в затвора, след като реши да не обжалва. Снимка: Ройтерс

Президентът на Байерн Ули Хьонес очаквано подаде оставка от ръководния си пост, но хвърли нова бомба, след като реши да не обжалва наказанието си, което Районният съд в Мюнхен му наложи вчера.

Босът на баварците бе осъден ефективно на 3 години и половина, тъй като е укрил данъци в размер на 28.4 милиона евро. Така една от най-силните фигури в европейския футбол ще трябва да излежи присъдата си.

"Байерн Мюнхен е работата на моя живот и това никога няма да се промени. Докато съм жив ще бъда свързан с този страхотен клуб и хората, които работят там", обясни днес Хьонес.

"Укриването на данъци е най-голямата грешка в моя живот. След разговори със семейството си взех решение да приема наложената ми присъда. Казах на адвокатите си, че няма да обжалвам присъдата."

"Това решение съответства на моето разбиране за приличие, отношение към нещата и поемане на отговорност. Направих най-голямата грешка в живота си и сега ще си понеса последиците."

"Освен това незабавно напускам поста си на президент на Байерн Мюнхен, както и позицията си на председател на надзорния съвет. С това искам да предотвратя вредите, които може да понесе моят клуб."

"Искам да благодаря от сърце на моите лични приятели и на привържениците на Байерн Мюнхен за подкрепата", се казва още в изявлението на Хьонес.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase